15. elokuuta 2010

Vielä kun vihreitä papuja saa...!

Kesän alkaessa odotamme vihreitä papuja enemmän kuin keväällä parsaa. Pavuissa yhdistyy makeus ja lihaisa täyteläisyys. Ne ovat monipuolisia ja nopeita. Ne käyvät sekä italialaisiin että thaimaalaisiin resepteihin. Valmistimme viime viikonloppuna nopean, improvisoidun pastan pavuista ja miniluumutomaateista. Sitruuna ja parmesaani täydensivät kesäisen annoksen.

Pasta vihreistä pavuista ja miniluumutomaateista
(3 annosta)

200g vihreitä papuja (keitä 4 min suolatussa vedessä ja jäähdytä kylmällä vedellä, leikkaa suupaloiksi)
200g miniluumutomaatteja leikattuna pitkittäin neljään osaan
oliiviöljyä
1 keltasipuli hienonnettuna
4 tuoretta valkosipulinkynttä (ehkä vain 2 jos ei tuore) hienonnettuna
75g creme fraichea
¼ sitruunan mehu
suolaa + pippuria
parmesaania raastettuna

240g pitkää pastaa (esim. spagettia)

Keitä pasta paketin ohjeiden mukaan al denteksi (ei läpikypsäksi, purutuntumaa saa olla).

Sillä aikaa kun pasta kypsyy, kuumenna oliiviöljyä suuressa paistinpannussa. Paista sipulia ja valkosipulia kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää tomaatit ja pavut. Paista pari minuuttia sekoitellen.

Lisää creme fraiche ja sitruunanmehu, mausta suolalla ja pippurilla. Valuta kypsä pasta ja lisää kastikkeeseen. Sekoita. Tarjoile pasta raastetun parmesaanin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti