8. elokuuta 2010

Hyvää myös seuraavana päivänä

Pyrimme syömään arkisin kasvisruokaa, liha- ja kalaruokiin panostamme viikonloppuisin. On haastavaa keksiä arkiruokia, jotka ovat myös hyviä seuraavana päivänä lounaaksi lämmitettynä (pasta on harvoin sellainen). Seuraavassa resepti viime viikon hitistä, joka oli vielä parempaa seuraavana päivänä. Kesäkurpitsan tilalla voi käyttää mitä tahansa nopeasti kypsyvää lempivihannesta esim. paprika, lehtikaali, pinaatti.

Täysjyväohraa ja kikherneitä turkkilaisilla mausteilla
(4 reilua annosta)

200g täysjyväohrasuurimoita
pari rkl oliiviöljyä
2 keltasipulia pilkottuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 mietoa vihreää chiliä, poista siemenet ja viipaloi
½ tl chilijauhetta
2 tl paprikajauhetta
1 ¼ tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
1 rkl granaattiomenamelassia (jonka tilalla voi kokeilla balsamicoa)
250g kesäkurpitsa paloina
400g tomaattimurskaa
6 dl vettä
400g purkki kikherneitä valutettuna ja huuhdeltuina
suolaa + pippuria
1-2 rkl sitruunanmehua
iso kourallinen lehtipersiljaa silputtuna

Keitä ohrasuurimot vedessä kypsiksi. Suurimoissa saa olla purutuntumaa. Valuta ja jätä odottamaan.

Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää sipuli, valkosipuli ja chili. Paista kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää kesäkurpitsa ja paista pari minuuttia. Sekoita chili-, paprika- ja juustokuminajauhe joukkoon ja paista n. puoli minuuttia.

Lisää granaattiomenamelassi, tomaattimurska, vesi, kikherneet ja ohra. Keitä kunnes kikherneet ja ohra ovat kunnolla lämminneet. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sitruunanmehulla. Tarkista maku ja nosta kattila liedeltä. Sekoita persilja joukkoon.

1 kommentti:

  1. Tätä kasvisruokaa kokeilen - aineetkin löytyvät jo kotoa! Kasvisruokien ei todellakaan tarvitse olla tylsiä.

    VastaaPoista